En dator med budskapet just start. Bredvid datorn står en blomma och en kopp kaffe.

Vänta inte – Bästa dagen att börja är idag

Fundera på vad som är viktigast för dig i livet, när du har funderat och reflekterat så skriver du ner dina tankar och insikter. Det är viktigt att du verkligen låter tankarna flöda fritt eftersom att dina drömmar inte har några gränser. Ta dig tiden att reflektera över vad du har skrivit ner och fundera även över hur du ska nå de målen. Försök komma till insikt med att du är den enda personen som behöver göra jobbet för att komma dit du vill. Bästa dagen att börja är idag om du inte redan har startat igång även om det inte känns så. Det kommer aldrig att finnas rätt tid eller tajming dock kommer du att förlora ovärderlig tid om du aldrig vågar ta steget att börja med du vill göra.

När du har skrivit ner dina insikter, skulle det kunna se ut såhär:

Viktigast för mig i livet är:

Vad är viktigast i livet för mig:Hur lyckas jag med det:
Att vara friskErhåller goda vanor och rutiner
Att må braÄr snäll mot mig själv och respektfull
Att ha vännerRespektera, engagera och bry mig om vännerna
Att ha daglig kontakt med familjenTa mig tiden att ringa, sms:a eller hälsa på dem
Att göra något meningsfulltSysselsätter mig med något jag har ett driv och brinner för
Att träna och motioneraÄr är aktiv även de mest omotiverade dagarna
Att tjäna pengarSkaffar en inkomst som täcker mitt behov
Att vara i en relationÄr social, umgås med nya människor och tar initiativ
Att styra min egna tidSkaffar en inkomst/arbete som tillåter det
Att inspirera andra människorSkaffar en hobby/arbete som tillåter det automatiskt
Att våga fullfölja mina drömmarArbetar hårt och smart för att nå dit
Tabellen visar hur en lista med dina viktigaste saker i livet skulle kunna se ut

Lästips: Starten på din framgång börjar här

Detta är bara ett exempel på hur din lista skulle kunna se ut när du är klar, listan kommer variera från person till person. När man skriver en lista som denna så finns det inget som är rätt eller fel, utan det viktigaste är att du skriver ned vad som är mest betydelsefullt för dig. När man skriver ner sina tankar och ambitioner blir det mer uppenbart vart man är idag och vad man behöver göra för att nå dit man vill och uppfylla allt man vill i livet.

Våga tro på dig själv för att börja idag

Som du redan säkert har insett så är du den enda personen som kan hindra dig från att nå drömmarna och ambitionerna. Det kan låta mörkt och tråkigt men det är den bittra sanningen. För att alla dina viktigaste saker i livet ska kunna ske på rutin varje dag, månad och år, är det viktigt att du först tar tag i liten varje detalj för att nå dit. Börja med att ta små steg varje dag för att slutligen kunna nå dit du vill. Inget sker över en natt och det är viktigt att du tar det i din takt. Livet är för kort för att leva någon annans dröm eller för att inte tro på sig själv i dessa lägen.

Vill du förändra din nuvarande situation behöver du vara öppen för att våga börja gör saker du inte redan gör. Om du exempelvis vill styra din egen tid så kommer du behöva vara öppen för att se över möjligheter att tjäna pengar var som och när som.

Den största anledningen till att människor misslyckas och ger upp är för att de inte tror på sig själva, men du är den enda som behöver tro på dig för att komma igång.

”Kan de nå framgång, så kan du”

Allt gott tills nästa gång !

Similar Posts