Baksidan med nyårslöften
Det är ett nytt år och det är ett perfekt tillfälle för att starta med nya rutiner och vanor. Det är känt sen tidigare vid denna tidpunkten på året. Nästintill alla människor försöker att förbättra sina vanor och rutiner på ett eller annat sätt. De har väntat och väntat på att det nya året ska börja. Så att de ska kunna börja träna varje dag, sluta konsumera alkohol och dessutom börja meditera varje dag. Nyårslöften är en väldigt populär sak för många. Men varför ska man behöva vänta till Januari varje år för att skapa bättre vanor och rutiner.
Nyårslöften är överskattat
Nyårslöften är väldigt överskattat i den mån om du sätter orimliga mål. Men om du istället vill göra en mer hållbar förändring är det bra. Om du sätter upp rimliga mål så kan det till och med öka dina chanser för att lyckas. Motivation har också en stor del i hur villig du är för att uppnå och genomföra en förändring. Men å andra sidan så ska det inte behövas löften vid varje nyår för att våga och vilja göra förändringar. Om du vill uppnå en förändring så behöver du också kunna bestämma dig, visa disciplin och arbeta hårt.
Motgångar testar tålamodet
Motgångar är en del av resan och något som du kommer att stöta på. Men det är också då som du behöver arbeta hårt, visa din disciplin och fortsätta kämpa. Om du ger upp så fort det kommer motgångar så förstår jag varför du väntar till varje nyår för att göra förändringar. Motgångar prövar din disciplin, vilja, målmedvetenhet och framförallt din drivkraft för att lyckas. Om du har tålamod och viljan för att kämpa även i motgångar kommer du också närmare dina mål. När du är närmare dina mål kommer du inte heller att behöva skapa nya vanor varje år. Du jobbar istället för en långsiktig plan som inkluderar både motgångar och uppfyllda delmål.
Skapa långsiktiga mål
Bestäm dig för först och främst för vilka mål du vill uppfylla. Börja att visa respekt och disciplin mot dig själv varje dag oavsett tidpunkt. Nyårslöften skapar ingen långsiktig lösning utan är istället endast aktuellt så länge som du känner en motivation. En motivation för att exempelvis träna fem gånger i veckan eller laga nyttigare mat varje dag. Om du inte har tränat mer än en gång i veckan de senaste sex månaderna, kommer det såklart att bli en stor omställning till att börja träna fem gånger i veckan.
Relaterad läsning: Tro på dig själv
Det som du istället borde göra är att sätta upp långsiktiga mål och skapa nya vanor. Istället för att du ska rivstarta det nya året i för högt tempo bör du ha fler långsiktiga mål. Det räcker att ha som ett mål att exempelvis träna mer och leva mer hälsosamt. Börja bryta ner dina huvudmål till att istället skapa nya och bättre vanor. Vanorna kommer att jobba för dig, lösa problem och även spara dig tid som kommer att underlätta under din resa. Kortsiktiga mål ger kortsiktiga resultat medan långsiktiga mål faktiskt också resulterar i långsiktiga resultat. De sistnämnda bygger till stor del på vikten av att ha bra vanor och rutiner.